Första dagen på vårt observationsuppdrag. Fem av sex observatörer på plats, vilket betydde att fyra intervjuade och en observerade. Tanken är att alla i personalen intervjuas kring det uppdrag vi fått, kring sitt pedagogiska ledarskap och sina visioner. Bland annat. En timme per person blir det, vilket betyder att dagen och morgondagen är extra intensiva dagar.

Vi intervjuar i par, en pratar och en skriver. Idag har jag antecknat och flikat in en fråga om jag tyckt det behövs. Det roligaste är nästan att sammanfatta det jag skrivit för intervjuobjektet. Det är ovanligt att verkligen bli lyssnad på i vårt yrke.

Jag har också hunnit med en halvtimmes observation med fokus på det uppdrag vi fått och på det pedagogiska ledarskapet. Mycket intressant, men väldigt svårt att smyga och vara osynlig bland förskolebarn.

Trots att jag arbetar på gymnasiet har jag redan idag lärt mig en hel del om de likheter som finns i vårt pedagogiska uppdrag. Vi har mycket att lära av varandra.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.