Start with English from the Beginning är en del av Libers Start-paket för nyanlända elever. Den vänder sig till elever på främst mellanstadiet, men också högstadiet, som behöver lära sig grunderna i engelska. Främst nyanlända, vilket också märks på bokens struktur med gloslistor som uppmanar eleverna att använda sitt modersmål i arbetet med det nya språket. Boken går också att använda till andra elever som av någon anledning haft svårt att nå målen i engelska och behöver repetera grunderna.

Start with English from the Beginning har mycket bildstöd och en långsam progression. Fokus ligger på nivån motsvarande år 3-6 och därefter kan eleverna, vid behov, arbeta vidare med serien English from the Beginning för att nå behörighet för år 9. Illustrationerna är gjorda av fantastiska Elin Fahlstedt och några av dem hittar du här.

I boken följer vi två tonåringar, Jason och Nadia och deras familjer. Jason bor i London och Nadia i New York. Deras mammor är systrar och Jason och Nadia är alltså kusiner. Texter och övningar rör sig inom ämnesområden som är välbekanta för eleverna. Vardagliga situationer, intressen och aktiviteter behandlas och eleverna får en chans att bygga upp ett grundläggande ordförråd, som är en förutsättning för att lyckas med vidare studier i engelska.

Till Start with English from the Beginning finns en webbapp där eleverna kan lyssna på texterna, samt träna ord och grammatik. Facit, konversationskort och lärarhandledning finns gratis att ladda ner här.