All in är skriven av mig, Linda Odén och min kollega Jörgen Gustafsson, som skrivit hur många läroböcker som helst.  Den är utgiven av Liber och kom ut 2012. Det är min första bok och därför har det varit grymt skönt att ha en kunnig och erfaren kollega att luta sig mot.

Boken vänder sig till elever som behöver träna lite extra innan de är redo för engelska steg 5, den första kursen på gymnasiet. Det kan vara elever på introduktionsprogrammen, där jag arbetar, eller elever i grundskolans senare år. Kan tänka mig att den funkar utmärkt även på grundvux.

Det är en allt-i-ett-bok indelad i sex kapitel som alla börjar med en enkel text och avslutas med en skönlitterär text. Det finns även en populärvetenskaplig text och en dialog i varje kapitel, samt en hel del övningar både skrivövningar, muntliga övningar och en del grammatik.

Med boken följer en elev-cd med inspelningar av samtliga texter och ordlistor, både kortare styckeordlistor och utförliga ordlistor för dem som behöver mer träning. Jag är riktigt nöjd med att gloslistorna finns inspelade och att vi gjort mer omfattande listor för dem som behöver de. Vi har också skrivit om vissa av bokens svårare texter i en enklare form, så att eleverna kan läsa samma text i olika nivåer. Dessa finns i lärarhandledningen.

Läs mer om boken här.

0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.