Jag pratade betyg med två elever i nian som verkligen utvecklats enormt under året. Från att ha varit rätt sura och buttra har de blommat upp och når fina resultat. Jag berömde deras utveckling och gav dem tipset att verkligen gå in och äga direkt nästa läsår. Följande konversation utspelade sig sedan mellan mig och en av eleverna.  (med reservation för mindre ändringar pga taskigt minne):

Jag: Vad bra det har gått den här terminen, för i höstas var du inte riktigt på gång. Jag tror du tyckte jag var rätt jobbig.

Elev: Du var asjobbig. Jag tyckte du var en bajskorv.

Jag: Okej, och nu då?

Elev: Nu är du kanske 10% bajskorv. (skratt)

Jag: Okej, 10% procent alltså. Och i höstas?

Elev: Då var du minst 85% bajskorv.

Jag: Jaha, så att jag nu är 10% bajskorv ska jag alltså ta som en komplimang.

Elev: Det ska du definitivt. (brett leende) 10% bajskorv är bra.

 

Den som påstår att läraryrket är enformigt har definitivt fel. 🙂

 

Kategorier: Elevtankar

1 kommentar

Camilla Andersson · maj 28, 2014 kl. 12:19 f m

Åh, vad gulligt sagt :).

Kommentarer är stängda.