Det börjar med att Anders Borg uttalar sig osedvanligt korkat och respektlöst om skolan. De som har lite mer koll på skolan reagerar. Expressen plockar upp det och i anslutning till artikeln låter de sedan sina läsare rösta om följande:

Screenshot 2014-03-20 22.19.43

”Lite som att fråga ”Tycker du att det skrivs ut för lite antibiotika i Sverige?” Där de som själv inte fått antibiotika när de önskat av de elaka läkarna uttalar sig utan att ha någon som helst kunskap.

Flumpedagogik, jag är allergisk mot detta hittepåord som inte betyder någonting.

Och vad händer då? Jo, vår käre skolminister som har gjort till sitt största mål att totalt såga Sveriges lärare jäms med fotknölarna hänger på sin polare Borg och bekräftar att allt visst kan skyllas på flumpedagogisken.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, om flumpedagogik är motsatsen till det Jan Björklund står för kallar jag mig med glädje flumpedagog.

För övrigt anser jag att det är hög tid att byta ut såväl skolminister som regering. Det räcker nu.

Är ni förresten nyfikna på resultatet av Expressens undersökning? Så här såg det ut när jag kollade senast:

Screenshot 2014-03-20 22.29.25

 

Det är stunder som denna som jag allvarligt funderar på att byta yrke. Är vansinnigt trött på att bli pissad på av dem som samtidigt strör en massa tomma ord, om att vilja höja lärares status, omkring sig. Är också extremt trött på att ha ett yrke som kreti och pleti anser sig ha full koll på.