Jag vet att jag lovade ett positivt fokus och jag ska försöka komma dit, men det börjar i moll. Det är tisdag idag. Jag är alltid extra trött på tisdagar. Jag har några riktigt jobbiga lektioner då, i en klass som egentligen är himla fin, men där några ibland läcker otrevligheter. Idag var en sådan dag.

Fokus är  viktigt. En kollega satte sig med mig andra året jag jobbade, men första gången jag grät över en klass. Hen visade skolkatalogen och bad mig peka ut vilka elever som det funkade med. Det var de flesta och så är det alltid. Jag fokuserar på det nu och det faktum att andra elever har beklagat sig över att de inte haft lektion med mig i dag. Det gäller att komma ihåg att det kommer bakslag ibland och att de går över. Nu gråter jag sällan över elever längre, men det händer om än just idag. Ibland funderar jag över vad jag gör på högstadiet, men när jag tänker på alla fina ungar jag får umgås med inser jag att det finns många skäl till att vara just här.

Solen skiner. Jag tänkte hämta ungarna i hyfsad tid. Det har varit en skitdag på många sätt, men det vänder.


2 kommentarer

Sandra · mars 11, 2014 kl. 3:38 e m

En anledning till vrf jag inte tänker bli lärare 😛

    Linda O · mars 11, 2014 kl. 5:33 e m

    Men det finns så himla många bra anledningar att vara det! Vissa ungar behöver man bara gå några ronder med innan det blir bra. Det brukar lösa sig.

Kommentarer är stängda.