Jag skriver om dagen och räknar arbetstid för att få en samlad bild av min arbetsvecka, men det är ingen vanlig fredag, så det får bli ett fredagsinlägg någon annan vecka också. Kanske nästa fredag, trots att den innehåller ett kort NP för sexorna på morgonen.

Just idag har vi studiedag. Jag var på jobbet kvart i åtta. Hann med en kopp kaffe innan jag landade snabbt vid mitt skrivbord. Det gemensamma för dagen började halv 9 med kort info om förmiddagens uppgift som är att planera arbetslagsgemensamma projekt med Bedömning för lärande i fokus.

Gemensam fika klockan 10 till 10.30.

Därefter fortsatt planering av gemensamt projekt kring normer, genus och sexualitet. Vi grottar ner oss i läroplanstexterna och försöker hitta bra uppgifter där olika förmågor tränas. Skönt att få den här tiden. Återkoppling 11.30 där vi delar med oss av det vi kommit fram till.

En rask promenad till närmaste Thai-restaurang ersatte min vanliga lunch med eleverna. Det är stunder som denna som jag känner att jag faktiskt börjar landa här nu och att det finns många trevliga personer som jag gärna fortsätter att jobba med. Med tanke på de katastrofala söksiffror min gamla gymnasieskola har hittills i år, är det kanske lika bra att tänka bort möjligheten att komma tillbaka.

Lunch i personalrummet och sedan återsamling och genomgång av terminens Elevens val. Kurserna ska definieras tydligare och också kopplas till läroplanens mål och  ett eller flera ämnens kursplaner. Dramapedagogen jag ska ha kurs med fanns inte på plats, så jag satt och pillade lite själv med vår kommande kurs. Det gäller att sälja in den väl!

Kvart i två landar jag vid mitt eget skrivbord och dagens sista uppgift är att läsa Skolverkets publikation Forskning för klassrummet. Läser, antecknar och skriver frågor. Mycket intressant. Lyssnar på Håkan Hellström och Veronica Maggio samtidigt och inser att jag borde lyssna på musik oftare. Klar 15.30.

Tittar på några av de NP jag har kvar att rätta. Planerar nästa vecka, eller i alla fall måndag, tisdag.

Maken tar ungarna till simskolan idag och jag passar på att få undan lite. Går från jobbet 16.45.

 

Tid i skolan (exkl lunch som faktiskt blev drygt 30 minuter idag): 8h 15 min

Sammanlagd tid i skolan: 38h 30 min (+2,5h lunch som i praktiken snarare varit mindre än 2h sammanlagt)

Sammanlagd tid hemma: 3 h 45 min

Har lite jobbplaner för helgen, varför jag inte sammanfattar slutgiltigt ännu. Sammantaget har detta varit en ganska lugn vecka, har bara haft ett utvecklingssamtal, hunnit gå tidigt ett par dagar och inte jobbat speciellt mycket hemma. Ska försöka skriva om en annan fredag och kanske om en arbetsvecka lite längre fram på terminen för att jämföra.