Jag har inte skrivit mer än en handfull inlägg här detta läsår. Kanske för att jag inte haft så mycket att skriva om. Mycket har varit så lågt och jag har inte lust att skriva gnälliga och trötta inlägg. Gnällighet och trötthet har jag nog med som det är i min närhet just nu.

Hela tiden har jag haft ett hopp om att varslet i våras bara skulle leda till ett tillfälligt jobb någon annanstans. Att jag snart skulle vara tillbaka i min vanliga mijö igen. Nu såg jag söksiffrorna från skolan jag hoppas jobba på igen och det var ingen munter läsning. I veckan talade jag med några gamla elever som är politiskt aktiva i kommunen. De går fortfarande på gymnasiet och sade att neddragningarna märks mer och mer. Kanske är det därför skolan tappar sökande elever. En kortsiktig besparing alltså.

Men nu är jag där jag är och jag borde landa. Flera av mina 100 inlägg kommer säkert att handla om det. Att hitta sig själv i en ny miljö och faktiskt fokusera på det som är bra. Det finns mycket som är det nämligen.

Min tanke är att de stora debattinläggen får komma om de vill. I Blogg 100 kommer jag istället försöka hitta de vardagliga guldkornen. Extra bra lektioner. Extra fina ungar. Som förra veckan till exempel, då jag inte träffade en av de klasser jag undervisar alls och en av de coola killarna kom fram i korridoren och berättade att han saknade mig. Det är fint.

Positivt fokus alltså. Kanske inte i hundra dagar, men många av dem.

Kategorier: Lärartankar

2 kommentarer

Paula · mars 6, 2014 kl. 11:24 f m

Hittade hit. Började läsa om din vanliga onsdag och bestämde mig sen för att börja från början av #blogg100. Känner så väl igen mig i det där med att det är lätt att fastna i det negativa och att det är viktigt att se de positiva sakerna.

Och jag ser fram emot att läsa om resten av din vecka. Kanske inspireras av den och låter min nästa vecka få skildras på liknande sätt. Det är ju ytterligare ett sätt att reflektera över tillvaron, precis det jag vill under de här hundra dagarna.

Tack för inspirationen!

    Linda O · mars 6, 2014 kl. 11:36 f m

    Jag behöver reflektera mer över min vardag. Jag har redan märkt att jag ofta är splittrad och gör flera saker samtidigt. Kanske behöver jag säga nej oftare. för att inte hamna i stressiga situationer.

Kommentarer är stängda.