För en tid sedan diskuterade vi lärarlyftet på twitter och det faktum att det kräver både tid och pengar för att utbilda sig.  Jag jobbat t.ex. 80% nu för att ha en rimlig chans att hinna med mitt liv. En prioritering jag har råd med. Typ. I den bästa av världar leder min ökade kompetens till ökad lön, men tyvärr kan jag troligen inte räkna med det.

Tidigare har jag läst in t.ex. svenska som andraspråk samtidigt som jag jobbat 100%. I år kände jag att det inte riktigt var rimligt. Jag läser på avancerad nivå och vill göra det ordentligt. Just nu är jag i fas, men det är vansinnigt mycket att göra.

Jag läser inte primärt för att få med gymnasiebehörigheten i min lärarlegitimation, men visst spelar det in. Frågan är om det är värt det.

En kollega påpekade dessutom, med glimten i ögat,  att det kanske inte är så himla smart att få behörighet för gymnasiet. När lärare från IM placeras där är det inte direkt för att underhålla de ordentligaste och mest ambitiösa klasserna.

Hur som helst så ägnar jag dagen åt studier. Igår inleddes en delkurs i Retorik och det känns som om det kommer att bli bra.