Efter mitt senaste inlägg om idrott och hälsa har jag funderat lite. Jag undrar vilka det egentligen är för sorts lärare som bloggar om skolan. Spontant känns det som om det är väldigt många språklärare, men väldigt få yrkes- och idrottslärare.

Kan du inte klicka i en väldigt ovetenskaplig undersökning? Vilka ämnen undervisar du som skolbloggar i? En kommentar funkar självklart finfint också.

När du ändå klickar dig in på Facebook kan du gärna gilla Ordklyverier också, trots att sidan är sorgligt sömnig. En undersökning för ämne och en för årskurs. Det går självklart utmärkt att lägga till egna alternativ.

Kategorier: Lärartankar

8 kommentarer

Emelie · april 16, 2012 kl. 10:35 e m

Jag är danslärare. Utbildad för gymnasiet, men har bara ca 25% i den skolformen. Resten är i frivillig verksamhet (eller folkbildning, som Morrica skriver).

  Linda O · april 17, 2012 kl. 9:54 e m

  Folkbildning är ett fint ord!

LR radicals · april 16, 2012 kl. 8:44 f m

Jämfört med dessa GIGANTER, är jag bara en simpel lärare. För närvarande på Gy.
Däremot är jag radikal och strävar efter en förändring för lärares arbetssituation. Arbetsgivaren har alldeles för länge använt skolan som budgetregulator i sin kommunala budget. Lärare måste få möjlighet att prestera som lärare, inte som administratör, vikarie, sjuksyrra, kurator, vaktmästare osv..

  Linda O · april 16, 2012 kl. 11:28 f m

  Simpel? Ingen lärare är simpel! Vilka ämnen har du? Just kuratorsrollen blir stor som lärare på IM, men det stör mig inte direkt faktiskt. Jag har valt det jobb jag har och trivs med det.

Morrica · april 16, 2012 kl. 7:14 f m

Folkbildare i engelska, sociala media som stödundervisar i litteracitet i diverse ämnen… folkbildning fungerar så =)

Jag håller med Mats, men är inte säker på att det är ett bekymmer. Situationen ser ut så just nu, det kommer ändras med tiden.

  Linda O · april 16, 2012 kl. 10:02 f m

  Inte heller säker på att det är ett bekymmer, men jag är nyfiken på andra lärarröster som inte hörs nu.

Mats · april 16, 2012 kl. 12:54 f m

Jag är förskollärare och lärarutbildare.
Tror att du har en poäng – åtminstone bland de kvinnliga skolbloggarna!

  Linda O · april 16, 2012 kl. 11:26 f m

  Det borde ju sannolikt finnas en massa bloggare jag inte känner till, men visst är det slagsida åt språkhållet, vilket kanske inte är så konstigt. IT-intresserade lärare finns det också en hel del och de kanske inte är språklärare?!

Kommentarer är stängda.