Jag har verkligen inte hunnit med den här stackars bloggen det senaste. Mycket på jobbet just nu, men så är det säkert för alla. Tycker också att min energi har tagit helt slut och jag längtar verkligen efter ljuset.

Det blir ännu en intensiv vecka, men en rolig sådan som går i utbytets tecken. Idag kommer en lärare hit från språkintro i Stenungssund, en twitterkollega som jag träffat live några gånger också. De har arbetat med 1-1 ett år längre än vi och det ska bli kul att utbyta elever. Dessutom har vi ungefär lika stora grupper och liknande visioner om hur vårt arbete ska se ut.

Imorgon kommer representanter från Alingsås och Partille då vi tre kommuner längs Alingsåspendeln samarbetar en del kring andra elever. Just Språkintro har det inte hänt så mycket med. Antar att det blir ett mer organisatoriskt möte då det är rektorerna som bjudit in till det.

På onsdag drar de flesta av eleverna på IM till Göteborgsoperan för att se West Side Story, som passar perfekt in i vårt kärlekstema. Ska bli härligt!

På torsdag ska jag och min kollega ansvara för programtiden på 1,5 timme under eftermiddagen. Vi ska prata om språkförstärkande arbetssätt, lite om Gibbons och andra gurus, samt en del av det som står att läsa i Greppa språket. Min kollega har varit på flera utbildningar som handlar om mottagandet av nyanlända elever och det kommer hon att berätta om. Vi ska också fokusera lite på hur språkutvecklingen brukar se ut och hur man som lärare kan stötta eleverna så att de utvecklar ett skolspråk. Spännande, men lite pirrigt.

Nästa veckan kommer representanter från RFSU till gruppen för att ha det första av fyra seminarium om kärlek och sex. Vi har redan förberett eleverna genom att prata om kroppen, organ och könsorgan. Vi har också pratat en hel del om mödomshinnan, eller slidkransen som är ett bättre ord. Genom att visa ett provrör eller liknande med vätska i, röd om man vill att det ska se ut som mensblod, och plastfolie över som ett lock blir det väldigt tydligt att det inte kan finnas en hinna som täcker slidans ingång. Det hade då varit omöjligt för flickor att ha mens innan de haft sex och så är det ju inte. Vi har också pratat en hel del om HBTQ och jag är stolt över hur mycket mina elever har utvecklats de senaste åren. De har en mer accepterande syn på andra människor och vi har kunnat prata väldigt fritt om såväl kärlek,  sex som sexualitet.

Kvällarna ägnar jag åt arbete med lärarhandledningen till engelskaboken som väldigt, väldigt snart finns på riktigt. Börjar bli lite utarbetad känner jag av att aldrig vara riktigt ledig, men kul är det absolut. I vecka 8 ska handledningen skickas in och mitt mål är att jag ska hinna färdigt innan det är dags för lov v. 7. Skulle gärna vilja vara lite ledig och umgås med min familj då.

En intensiv och rolig vecka alltså. Vad ska du göra?

 


0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.