Lärare tillhör de yrkesgrupper som förlorar på sin utbildning enligt en undersökning som tar hänsyn till bland annat lön, utbildningslängd och studielån. Inte direkt upplyftande läsning. Tror knappast att toppstudenter lockas till lärarutbildningar oavsett hur många gånger utbildningen förändras eller förbättras.

Nu, om inte förr, är det definitivt dags att för mindre snack och mer löneökning. Kanske inte så konstigt att de politiker med lärarutbildning som slutade jobba i riksdagen i höstas hellre lever på sin fallskärm.

Kategori: Lärartankar

6 Comments

Leif · juni 8, 2011 at 7:14 e m

Märkligt fokus på lärarna, finns bra många andra som har sämre betalt, precis som listan visar.

Leif · juni 8, 2011 at 8:11 e m

Och tillägas bör, de har inte sommarlov och en massa andra lov, och vi andra har även krav på att vara på jobbet, och stämpelklocka.

    Linda O · juni 9, 2011 at 9:29 f m

    Nu var jämförelsen utifrån utbildningsnivå och jämfört med andra yrkesgrupper med samma antal utbildningsår ligger lärare definitivt lågt. Dessutom finns det en allmän missuppfattning att lärare skulle vara lediga mer än andra. Min veckoarbetstid är 45 timmar, ofta jobbar jag mer. Den övertiden får jag sedan ut några av de veckor eleverna inte är i skolan. Det är inte lov, utan semester och övertidsersättning i form av tid.

BokMamma · juni 9, 2011 at 6:25 e m

Biblioterkarier är också alltid med på sånna här listor 🙁

    Linda O · juni 9, 2011 at 10:13 e m

    Ja alltid. Det bibliotekarier och lärare har gemensamt är att alla tror sig veta vad de gör på jobbet.

BokMamma · juni 11, 2011 at 8:14 e m

Så sant! Många fattar inte vad jag gör hela dagarna. “Sitter du bara här” Mmm böckerna flyger in i hyllorna av sig själv och nya ramlar ner från himlen och trasiga böcker hoppar snällt ner i papperskorgen efter att de avregistrerat sig i systemet 🙂

Och det är ju bara en av de traditionella biblioteksgöromålen sen tillkommer ju allt annat som ingen annan har en aning om att vi sysslar med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.