Nu är Bokcirkeln som sagt nästan genomförd. Boken bör vara utläst och på torsdag ska ett par skrivuppgifter lämnas in.

Innan projektet sattes igång gick jag igenom betygskriterier, mål för projektet, läsplanering samt de frågor som skulle besvaras till varje gång. Ibland stod det att de skulle besvaras skriftligt, ibland räckte det att vara delaktig i boksamtalet i klassen.

Instruktioner, kriterier och uppgifter har eleverna fått i pappersform och de finns också på klassbloggen, samt i vår facebookgrupp. Ändå var det flera elever som idag menade att de inte alls fått reda på vilka uppgifter som ska göras.

Till saken hör att de tillhör de elever som verkligen måste göra det de ska då de själva (och jag med för den delen) anser att ett betyg för sva år 9 är fullt möjligt i juni. Till saken hör också att de flesta elever lyckats bra med att följa instruktioner och att vi varje lektion gått igenom vad som ska göras till nästa gång.

Jag är ganska övertygad om att de vet vad som ska göras, men inte helt säker på att de inser vad som krävs för betyg. De klarade nämligen G på nationella provet i februari, vilket var fantastiskt bra och kul på alla sätt och vis, men sedan dess har de suttit på arslet rent ut sagt och gjort absolut nada.

Vad göra? De vet kriterierna för G, de har vid utvecklingssamtal fått veta vilka kriterier som är uppnådda och vilka de behöver jobba mer med, de får en planering varje vecka men väljer att skita i den.

Jag gick inte in i någon diskussion idag. Hänvisade till de planering de fått och sa att det är dags att vakna om de inte ska bli vansinnigt besvikna i juni.

Spontant känner jag att jag har curlat nog.

Frågan är bara hur jag ska gå vidare imorgon?

 

Kategorier: Elevtankar

2 kommentarer

Klara · april 5, 2011 kl. 6:05 e m

Känner väldigt väl igen denna tankegång och situation. Och det är alltid lika frustrerande – vad gör man?

    Linda O · april 5, 2011 kl. 8:27 e m

    Ja, vad gör man? Mina elever är myndiga och jag kan tycka att ansvaret på dem att faktiskt ta ansvar för sina studier ökar markant då. Och visst blir det konsekvenser, men jag tror inte att de inser det. Betygsvarning på väg hem i alla fall, får se om det ger dem lite eld i baken.

Kommentarer är stängda.