Nu har de flesta läst klart Tänk om det där är jag och diskussionerna på vår bokcirkelsblogg börjar komma igång så smått. Den här veckan försaöker vi knyta ihop säcken lite. Alla ska göra ett par inlevelseuppgifter till boken, t.ex. skriva Adams dagbok eller ett brev från Agnes till Lollo. Dessutom vill jag att de fyller i en klassisk utvärdering. Jag har skapat en på google apps och hoppas att det ska fungera bra.

Jag tycker att alla elever har jobbat bra, nästan alla över förväntan. Någon har underpresterat, men ändå varit med hyfsat. Det finns skäl till att hon inte är på topp nu, vilket är en förklaring om än inte en ursäkt.

Tillsammans med mina kollegor i arbetslaget ska jag själv ha en bokcirkel, eller kanske snarare en studiecirkel idag. Vi läser Problemskapande beteende av Bo Hejskov Elvén tillsammans och idag ska vi diskutera de tre första kapitlen. Ska bli spännande. Nyttigt att läsa och diskutera utifrån ett givet material.

Kategorier: Lärartankar

3 kommentarer

Erika · april 5, 2011 kl. 8:08 e m

Det är inspirerande att följa ditt arbete med bokcirkeln tillsammans med eleverna. Jobbar själv på Individuella programmet och för närvarande med elever som går det som med Gy11 blir Individuella alternativet och varje elev har anpassat schema och upplägg så det är svårt att göra något kring läsning och böcker i grupp. Till Ordklyveri kommer jag gärna tillbaka!

    Linda O · april 5, 2011 kl. 8:25 e m

    Vad kul med en kollega! Jobbade mina två första år i en grupp i det som kommer att bli individuellt alternativ och vill tillbaka ibland. Trivs med Språkintroduktion också och det året jag hade två program blev det splittrat. Få har SVA-behörighet så platsen är naturlig för mig.

      Erika · april 5, 2011 kl. 8:46 e m

      Jag har tidigare jobbat med de elever som går den kommande preparandutbildningen och vill tillbaka dit då och då. Just nu sitter vi med planering tillsammans med IVIK för att förbättra och utöka samarbetet, så att flödet för elever som läser svenska som andraspråk ska bli bättre mellan de olika introduktionsprogrammen.

Kommentarer är stängda.