Varför tillåts alla ha åsikter om lärares arbetstider? Jag går inte runt och är sur på dem som kan ta semester under lågsäsong och dra iväg på en restresa. Förstår inte hur det kan vara något problem för andra yrkeskategorier om jag får ta ut min inarbetade övertid på sommaren. Det hade väl blivit ett större problem om jag krävde att få ta ut den under annan tid på året.

Säg efter mig: Säg efter mig ”lärare arbetar 45-timmar/veckan och får därför ut övertid i kombination med semester på sommaren”.

Kategorier: Lärartankar

5 kommentarer

Mia · mars 8, 2011 kl. 9:06 e m

Jag har inte alltid formulerat mig så snärtigt när jag fått försvara mig på den här punkten. Men du säger det bra: ”det är väl tur att vi tar ut vår övertid under sommarlovet i stället för under skolåret?”. Det ska jag testa nästa gång!

Annika · mars 7, 2011 kl. 7:50 e m

Jag tror helt enkelt att det är den svenska avundsjukan som spökar.

Jag har själv jobbat som lärare så jag vet vilken enorm arbetsbörda lärarna har så personligen tycker jag att alla lärare är väl värda den långa och välbehövliga semestern som de kan ”kvittera” ut när sommarlovet infinner sig.

Morrica · mars 7, 2011 kl. 6:24 e m

Jag tror månne du slant lite på tangenterna där i början av inlägget, gjorde du inte? Nog måste vi tillåta folk att ha åsikter om saker och ting, oavsett om de är direkt inblandade eller inte? Jag menar, jag har en hel del åsikter om både prästers arbetstider och industriarbetares arbetstider, för att inte tala om hur många åsikter jag ventilerar om städares och direktörers arbetstider när ämnet kommer på tal, då måste ju de får ha åsikter om mina också. Eller hur?

    Linda O · mars 7, 2011 kl. 9:31 e m

    Åsikter absolut, men jag är trött på att ses som en arbetssmitare när jag jobbar häcken av mig.

    Linda O · mars 7, 2011 kl. 9:33 e m

    Och nej, jag har inte så mycket åsikter om andras arbetstid då jag faktiskt inte har en aning om hur mycket de i realiteten arbetar. Däremot kan jag ha åsikter om t.ex. direktörers löner som är galet höga oavsett hur många timmar de jobbar.

Kommentarer är stängda.