Vi befinner oss i en minst sagt annorlunda situation just nu, men allt är långt ifrån nattvart. Jag imponeras till exempel av kollegor som aldrig använt några digitala verktyg, som nu kämpar hårt för att hitta nya, kreativa lösningar. De är fantastiska. Vi är fantastiska.

Jag har egentligen inte ansvarat för någon lektion idag, utan det har mina lärarstudenter, men jag har varit med i Google Meet och hängt med eleverna. Elever som jag redan saknar, för usch vad tomt det är utan dem. På måndag är det min tur igen och jag håller också som bäst på att klura på hur jag ska kunna anpassa min planering för att passa bättre under de omständigheter som råder.

Lite småjobbigt är det att min jobbdator kraschade idag. Först hoppades jag att det skulle vara ett fel som lätt kunde lösas, men hårddisken har lagt av och datorn är inlämnad. Nu har vi som tur är en ansvarig som hjälper oss med all möjlig teknik och jag fick en lånedator, men den vägrar att funka utan sladd. I-landsproblem, men ändå irriterande.

Samtidigt är jag tacksam över att jag har ett jobb som kommer att finnas kvar även efter krisen. Det är stressigt som bara den just nu och jag somnade som en stock efter jobbet, men jag har ett jobb. I min närhet börjar personer permitteras och sägas upp. Det är tuffa tider.

Men nu är det helg. Solen ska skina och jag hoppas hitta min läslust. På måndag kör vi igen.

 

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Kategorier: Undervisning