Har ägnat dagen åt första kapitlet i läroboken jag ska skriva under året. Det kommer inte att bli det inledande kapitlet, men det första jag skriver. Deadline är på måndag, men pga flyttfix (fotografering om en dryg vecka) har jag inte hunnit göra mer än att tänka. Dagen började trögt, det var svårt att hitta rätt ton, men efter några timmar började det kännas som om jag var på gång. Det är lång väg till färdig bok dock, men jag gillar processen.

På tisdag är det dags för nytt jobb. Eller i alla fall nygammalt. För första gången ska jag vara ”riktig” gymnasielärare och undervisa i svenska 1, 2 och 3, men jag ska tillbaka till samma gymnasieskola där jag jobbat sju år på Introduktionsprogrammen. Tanken är att jag ska jobba 85% och ha en dag att ägna åt skrivandet, men frågan är om jag kan stå emot om det dyker upp timmar på mitt gamla program.

Jag är riktigt, riktigt taggat för att börja jobba igen. Därmed inte sagt att jag inte hade kunnat tänka mig att ha sommarledigt ett bra tag till.