Jag jobbar lite fortfarande, men inte med mitt vanliga skoljobb. Istället läser jag kursplanen för svenska i år 9 med fokus på kunskapskraven för E och dessutom Svenska 1 för att ha lite bättre koll. Det handlar om ett nytt bokprojekt och på torsdag drar jag till Liber i Stockholm för att dra upp riktlinjerna lite bättre. Vi har spånat förut mina blivande redaktörer och jag, men nu är det på riktigt. Vägen från idé till finansierat projekt är lång, men nu blir det åka av. Eftersom jag faktiskt lyckades säga nej till en extra kurs i höst (ja, ni läste rätt, jag sa nej för kanske första gången i mitt lärarliv) inleder jag läsåret med att jobba 85%. Det kan plocka på lite, men i så fall med stödtimmar av något slag, ingen hel kurs.

Idag har jag också varvat mitt eget bokplanerande med att korrläsa några kapitel av en fantastiskt bra bok om läxor som kommer i höst. Den kommer att skapa debatt vill jag lova och själv blir jag enormt inspirerad till att dels minska de läxor jag ger ännu mer och dels till att skriva blogginlägg. Läs mer om boken Läxfritt – för en likvärdig skola av Pernilla Alm här.

Efter den här veckan blir det semester på typ heltid även för mig. Det där med att släppa bokskrivandet helt kommer dock inte att bli aktuellt, men jag mår bra över att gå och fundera över skrivande och därmed också över min egen undervisning. Läroboksskrivandet kan vara den absolut bästa fortbildningen jag fått någonsin.