Jag är glad att MP går framåt i EU-valet. Att F! kommer in. Däremot är jag otroligt besviken på att så många tycker att SD är ett parti värt att rösta på. Ett parti som på valvakan jublar när de får veta att Front National fått ofattbara 25% av rösterna i Frankrike. Som tycker att det rasistiska och antisemitiska partiet är fräscht och modernt. De högerextrema vindarna som blåser i Europa skrämmer mig.

Det oroar mig också att nästan 15% av mina grannar röstade på SD i gårdagens val. För ett tag sedan talades det om att kommunen skulle lägga ett boende för tio ensamkommande flyktingbarn i samhället där jag bor. Motståndarna menade att det skulle vara förödande för huspriserna i området. Jag är tvärtom rädd för att huspriserna rasar när det står klart att det är ett samhälle fullt av rasister. Är det verkligen en plats där jag vill att mina barn ska växa upp? Det känns inte alls bra. Faktum är att det känns riktigt dåligt. Glädjande nog är det dock inte så att F! och MP är små, så det är snarare ett delat samhälle än något annat. Min förhoppning är att det handlar om en protest mot EU om än en ganska korkad sådan, och att det ser annorlunda ut i  valet i september. Tyvärr är jag rädd att jag har fel.

Fiasko, skräll och chock. Ja, det är en ganska bra sammanfattning.

 

Categories: Tankar

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.