I sexan tittade vi på filmen I am eleven och under några veckor har de skrivit manus och sedan har vi filmat deras svar på frågor från filmen, t.ex. Who are you? What makes you angry? How do you want to change the the word?

Och så favoritfrågan ”What makes you happy?” när alla dansade loss i klassrummet till den här låten.

 

Många timmars filmande gav 13 minuters film med titeln ”We are 12 and 13”. Det blir filmpremiär på måndag och filmvisning på föräldramötet senare på kvällen.

Det bästa har varit att göra något tillsammans. Eleverna har verkligen hjälpt och pushat varandra. Jag vill också rekommendera appen Youtube Capture, som gör det enkelt att sätta ihop olika klipp till en film. Jag har sedan laddat upp klippet olistat på Youtube, vilket betyder att man behöver en länk till det för att kunna se det.

Nu blir det fokus på texter ett tag, efter skriv- och pratprojekt. Och muntliga nationella prov visserligen …