Nicklas Mörk skriver om sina övergripande tankar inför det nya läsåret. Jag känner att jag absolut inte kan detaljplanera mer än kanske första veckan, men har också några övergripande saker jag vill arbeta med. Efter att ha bläddrat i en engelskbok får år 7 inser jag att mina nya elever kommer att ställa helt andra krav på mig än mina gamla. Än så länge är det bara engelska på mitt schema, så jag får utgå från att det ser ut så även då jag får mitt riktiga schema.

1) No hands up, mitt mål är att kunna genomföra Dylan Wiliams tanke med hjälp av glasspinnar, kort eller vad det nu må vara. Målet måste vara att alla kan komma till tals.

2) Eleverna ska vara aktiva i såväl planering som utvärdering. Måste skissa på hur det rent konkret kan gå till. Smarta mål kanske?

3) Läsa, lyssna, tala, skriva varje engelsklektion.

4) Flippa mera.

5) Hjälpa eleverna att lära sig bedöma och utveckla sina språkkunskaper. Strategier, strategier, strategier.

6) Upptäcka iPadens underbara värld. Tyvärr har bara 1 av 4 klasser iPads och de kommer inte förrän om ett par månader. I övrigt finns det i princip inga digitala hjälpmedel.

 


0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.