Det sparas på gymnasiet i vår kommun. Enligt politikerna handlar det om att rektorerna slarvat med budgeten i flera år och att elevkullarna minskar. Vi håller inte med om att det är befogat att låta drygt 20 lärartjänster försvinna. I hopp om dialog har företrädare för de politiska partierna i kommunen bjudits in till skolan. Idag enades vi om att det kanske är bäst att träffa alliansen och oppositionen separat, vilket den styrande alliansen önskat. Vi vill inte att det ska bli en politisk debatt av det hela.

Det vi önskar är en dialog kring vilken vision som finns kring skolan och hur de planerade nedskärningarna hör ihop med den visionen. Det ska bli spännande att höra.


4 kommentarer

Fröken Christina · april 9, 2013 kl. 8:26 e m

Det är konstigt att pengar alltid ska sparas på skolan. Min kommun har också samma argument. Totalt ska nästan 60 tjänster bort. Då plockade vi ändå bort över hundra förra året. Det känns som om det inte går att spara mer men jag tror att det blir några till nästa år.

Jag tänker på er och hoppas att era svar är bättre än de vi fick.

  Linda O · april 10, 2013 kl. 5:21 e m

  Det är verkligen märkligt, speciellt när kommunen ska lägga 100 miljoner på ett nytt resecentrum och nyss lagt väldigt många fler miljoner än planerat på att renovera kommunhuset (där har budgeten tydligen ingen betydelse) samt att en it-upphandling blev helt galen och fick göras om vilket också kostade åtskilliga miljoner. Men som sagt, vi hoppas på en vision och gärna en förståelse för vilka konsekvenser dessa besparingar skulle innebära. För nej, det går inte att spara mer och bibehålla en god kvalitet samt följa skollagen.

   Fröken Christina · april 10, 2013 kl. 8:14 e m

   Nej, det går inte att behålla en god kvalité och sedan drar ner. Konstigt nog diskuterar man aldrig kommunpolitikernas behov av att spara på skolan när resultaten kommer på tal. Jag tror att lugn och ro i skolan och en budget som kunde hålla mer än två år i taget vore önskvärt.

   Jag hoppas också ni får se en vision. Jag vet vad min kommuns är – godkända elever för en allt billigare penning.

    Linda O · april 10, 2013 kl. 10:54 e m

    Tyvärr är det just godkända elever till billig penning som är målet. Det urholkade det gamla betygssystemet och kommer att göra samma med det nya. Enligt skollagen är huvudmannen ansvariga för att utbildningen ska hålla hög kvalitet, men vad betyder egentligen det?

Kommentarer är stängda.