Vad är det som händer med det här landet? Hur har vårt samhälle blivit så omänskligt? Det har skrivits en del om papperslösa det senaste. Om REVA, om de som gömmer sig och nu senast om vår migrationsministers syn på det hela. Billström är en skam för Sverige. Jag kan faktiskt inte uttrycka mig på något annat sätt. Dessutom har han inte ens koll på vad hans eget parti varit med och bestämt. Det är så lätt för Billström att be om ursäkt, men det vore bättre om han tänkte efter före.  Lite som när Avpixlat-mannen Mats Dagerlind använder sitt twitterkonto @Demofon till att skriva saker som han sedan absolut inte står för. Hela ”jag-skojar-bara” grejen är minst sagt problematisk. Problematiskt är det också att Moderaternas politik blir mer och mer obehaglig. Dags att maila Reinfeldt igen kanske.

Jonas Hassen Khemiri skrev en text till Beatrice Ask, som många hoppas ska bli startskottet för en antirasistisk rörelse. En sådan behövs. För nej, jag vill inte heller ha något skuggsamhälle. Och nej, jag vill inte att papperslösa ska utnyttjas som underbetald arbetskraft. Jag vill att vi ska inse att ingen människa kommer hit för att det är så himla kul, eller ens för att ”utnyttja oss naiva svenskar”. Vi måste också inse att grannländerna till de länder där det pågår krig inte kan ta allt ansvar för flyktingströmmarna och att de få flyktingar vi tar emot är en piss i havet. Om man inte räknar som en Sverigedemokrat då. Eller som Billström. För en gångs skull håller jag med Jan Björklund. Vi behöver verkligen ett mattelyft.

Kategorier: Tankar