En enkätundersökning som gjorts på sex gymnasieskolor i Stockholm visar att 3% av eleverna haft ett sexuellt förhållande med en lärare. Dessutom säger 2% att de vet om förhållanden som deras kompisar har med lärare.

Det är Svenska dagbladet som delat ut enkäten och i tidningen intervjuas Mattias Hellberg, som menar att det behövs riktlinjer för detta.

För mig är det enkelt.

Lärare och elever kan vara hur kära som helst, men så länge de har just det förhållandet kan det inte anses moraliskt försvarbart att de också har en kärleksrelation. Jag kanske är konservativ, men så tycker jag. Är det riktig kärlek funkar det bra att vänta tills dess de inte längre är lärare och elev. Om inte handlar det troligen snarare om makt än kärlek.

Hur tänker du?

Kategorier: Tankar

1 kommentar

Emelie · februari 11, 2013 kl. 8:06 e m

Jag håller med! Att eleven är i beroendeställning till läraren gör att det är högst olämpligt att ha en kärleksrelation. Det äventyrar förmodligen också lärarens omdöme, när det gäller bedömning och betygsättning. Och hur ska man bete sej i klassrummet?

Kommentarer är stängda.