Äntligen kommer eleverna till skolan imorgon. Visst är det skönt med några dagars arbete med kollegorna, men det är ändå eleverna som gör jobbet. Under förra veckan förändrades klasslistan för min mentorsgrupp nästan totalt. Vi utgick från de elever vi hade på listan, men på onsdagen dök fem nya elever upp. Plus/minus en ska tilläggas. Lite beroende på vilken kommun som får ansvaret för en av flickorna och huruvida barnet i en av de andra väntar kommer nu, eller först om några veckor.

Den grupp jag ska ha i svenska som andraspråk ser dock ut ungefär som den gjorde i måndags, men några av de elever som kan bäst svenska har fått sin grupptillhörighet i vår IA- och preparandgrupp som går i klassrummet bredvid. De helt nyanlända kommer att få svenskundervisning av vår speciellärare tills dess att min föräldralediga kollega kommer tillbaka. Känns ändå som en bra lösning.

I år kommer jag att ha mer engelska än tidigare och det känns mest kul. Lite pirrigt också, då mina kollegor absolut tycker att vi ska använda min bok. Tänk om den inte funkar i praktiken? Men det är klart den gör, annars hade väl förlaget inte gett ut den och min väldigt erfarna författarkollega slagit bakut.

Imorgon smäller det också från grabbarna O som har upprop på nya skolan. Lillebror har träffat sina lärare, men inte Storebror. De ska träffas i mentorsgruppen där det finns barn från F-3, men större delen av dagarna verkar de tillbringa med sina jämnåriga. Hoppas att det blir en bra blandning.