Första dagen avklarad och ja, det var riktigt trevligt. Visst är det skönt att vara ledig och jag hade gärna varit det ett tag till, men när jag nu ska jobba är jag glad att jag jobbat på just min skola och just mitt program. Det är nämligen en riktigt bra skola med riktigt trevlig personal. Skönt att känna så!

Hösten blir lite annorlunda. Min närmaste kollega är föräldraledig, en av våra engelsklärare har bytt jobb och jag tar över hennes engelska och jag ska dessutom arbeta 80% och studera gymnasiesvenska på lärarlyftet.

Nytt skrivbord invigdes idag och jag hann bryta ner, sammanfatta och förenkla kursplanen i svenska som andraspråk för grundskolan. Ett gott dagsverke helt klart. Imorgon behöver jag börja fundera på hur undervisningen ska se ut inledningsvis. Tror att mycket tid kommer ägnas åt studieteknik, skrivprocess och inte minst kartläggning av elevernas kunskaper. Sex gamla och minst lika många nya elever väntas ingå i språkintroduktion vid terminsstart. Det ska bli riktigt kul att träffa dem alla.


0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.