Ja, jag har varit seg och inte skrivit så mycket som jag skulle vilja! Det har hänt mycket på IT-fronten i min klass! Vi har kommit igång bra med att dokumentera och tänk vad synbar kunskapen blir när man använder olika sorters verktyg. Mina elever har en Classmate-dator och med den kan de fotografera och dokumentera. Barnen kan också rita  och skriva med penna på touchskärmen! Nu har vi planterat och följt en växts livscykel från frö till fråskida, vi väntar på att fröna ska bli klara! Barnen har redan frågat varför fröskidan är så ”knottrig”. Detta har varit ett spännande jobb och barnen har lärt sig massor. Det är mycket som har hänt under de månader som de gått i ettan, nu har samtliga barn knäckt läskoden och många av barnen läser så bra att de tar sig an de lätta deckarböckerna för barn typ Cirkusdeckarna och de läser också om hotell Gyllene Knorren – en helt fantasktisk utveckling och så snabbt som det gått! Skriver gör de också – dikter är favoriten. De första dikterna skrev de i par och två grabbar i klassen skrev en Kärleksdikt som var helt fantastisk! Det tyckte även den ene grabbens storebror – 18 år och nykär! Han köpte dikten för lite godis och gav den till tjejen på Alla hjärtans dag! Inget dåligt betyg för en liten kille i ettan!

För mig har det också hänt saker på IT-fronten. Jag och en kollega var i Bryssel på den Skandinaviska skolan. Vi hade föreläsningar för de skandinaviska lärarna på svenska och för språklärarna och föräldrarna på engelska! Två härliga vårdagarvar vi där! Igår hade vi studiebesök från Tidaholm – ungarna älskar när de får visa upp vad de kan för intresseade vuxna! Nu sitter jag på tåget hem från Stockholm. Har varit på skolbesök i Salem och träffat IT-ministern Anna-Karin Hatt. Vi var med under 1 lektion i en åk 2 och sedan fanns tid för diskussioner. Det blev mycket bra samtal och det kändes som att våra idéer om 1 till 1-datorer var intressanta för regeringen! Nu hoppas vi bara att Anna-Karin tar med sig Jan Björklund till Ale kommun om inte nu i vår så i alla fall till hösten!

Glömde en sak – Malou von Siewert intervjuade Björklund i efter 10 på TV 4 i måndags! Hon berättade om en lärare i Ale med 40års erfarenhet -det var jag! Du kan se intervjuen påTV4Play, den finns där tom söndag!

Kategorier: Skolan