Verkligheten kom till skolan igår, då eleverna fick träffa författaren Ann-Helén Laestadius som skrivit boken vi just nu läser tillsammans. Alla elever utom en fanns på plats och med tanke på senaste tidens frånvaro var fantastiskt. De vågade inte ställa frågor inför alla andra, men efteråt gick ett par av tjejerna med mig fram och stammade fram några frågor.

Inför författarpratet hann jag och min kollega byta några ord med Ann-Helén och vi pratade om hur bra boken funkat med våra elever, trots att de egentligen är för gamla för att tillhöra målgruppen. Inget sex eller våld, varken alkohol eller droger. Istället två lillfingrar som möts i en scen som alla älskade. Det är romantik och pirr, precis vad våra elever vill ha. Dessutom en spännande historia kring ursprung, språk, identitet och andras reaktioner på vem man är och/eller bör vara.

Ann-Helén talade mycket om identitet och vem man är. Kan man vara halv eller till och med kvarts av någonting? Är det inte bättre att säga att man är dubbel? När blir man svensk är det vi diskuterat mest och hur ska eleverna göra med sina barn, vilka språk kommer de att tala med dem, vilka traditioner kommer de att föra vidare? Många intressanta saker att diskutera helt klart.

Mer om Ann-Heléns besök kan du läsa på min bokblogg enligt O.


3 Comments

Ann-Helen · juni 18, 2012 at 5:46 e m

Lika trevligt tyckte jag att det var! Hälsa alla!

//Ann-Helén

    Linda O · juni 18, 2012 at 10:54 e m

    Vi kämpade länge med boken, men det blev himla bra. Kul att de fick se dig “på riktigt”.

Ett trevligt författarmöte | enligt O · april 1, 2012 at 9:49 e m

[…] Mer om Ann-Heléns besök kan du läsa om i min skolblogg Ordklyverier. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.