Nu finns Libers katalog där den bok jag och en kollega skrivit. Den har fått namnet All In och vänder sig till elever som ännu inte nått målen för engelska steg 4 och behöver förberedas för steg 5. Främst kan den användas på Introduktionsprogrammen, men också på andra gymnasieprogram eller i den senare delen av grundskolan.

Än så länge finns den inte i fysisk form, men den ska komma ut i maj. Ikväll finns jag på Bergakungen i Göteborg och jag och/eller en redaktör kommer att säga några ord om boken. Det finns också möjlighet att ställa frågor och alla närvarande får ett utdrag ur boken med sig hem.

Vad är nu så bra med All in?

För mig är det boken jag saknat. Att undervisa i engelska på introduktionsprogrammen är lurigt. Grupperna är enormt heterogena, även bland dem som saknar betyg skiljer sig kunskaperna åt väldigt mycket. Ofta betyder det att eleverna arbetar med olika böcker och att jag som lärare får ägna massor av tid till att leta material. De böcker som vänder sig till introduktionsprogrammen har ofta texter och uppgifter för en tänkt medelelev, inte tillräckligt lätt för dem som behöver riktigt basala kunskaper och inte tillräckligt utmanande för dem som behöver det.

Vi har valt att börja varje unit i det väldigt enkla och sedan följer en progression inom varje kapitel. Vissa elever kanske bara är med precis i början, men kan då arbeta med de extra uppgifterna i lärarhandlingen som vänder sig till dem. Andra kanske kan arbeta med hela kapitlet. Många lektioner går att göra gemensamt, medan andra blir individualiserade. Fördelen är dock att alla i klassen arbetar med samma arbetsområde, men på olika nivå och kanske med olika material från boken eller lärarhandledningen.

Övningar till texterna finns i boken som är en allt-i-ett-bok. Både skriv- och taluppgifter är gjorda så att alla ska kunna göra dem på sin nivå och väldigt ofta finns stödfraser som de som behöver får stöd i sin skriftliga och muntliga produktion.

Mest glad är jag över att de skönlitterära texterna är så himla bra.  Det finns texter av favoritförfattare som Sonya Sones,  Sarah Dessen och Mark Haddon. Bra texter från relativt nyutkomna böcker.

Sedan finns det både populärvetenskapliga texter, artiklar, reportage och många dialoger. En bra blandning av texttyper skulle jag säga.

Självklart meddelar jag här när boken finns på riktigt!

Ses vi ikväll kanske?

 

 


4 kommentarer

gabrielle klingelhöfer · maj 29, 2012 kl. 9:27 e m

Hej!

Letar som en galning efter en bok som ska vara inför eng A. Jag har vuxna o använder visions men behöver en bok till en termin till. Skulle man kunna få se utdrag?

MVH
Gabrielle K

MalinC · mars 28, 2012 kl. 11:58 f m

Så roligt Linda!!
Önskar verkligen att jag kunder vara där ikväll. Hoppas att allt går bra med boken. Längtar efter att få läsa den!

» Världens tjockaste lärarhandledning Ordklyverier · april 2, 2012 kl. 2:47 e m

[…] jobbar och jobbar och jobbar med lärarhandledningen till All In som kommer att bli grym. Just ju sitter jag med planerings- och utvärderingsblad och deadline för […]

Kommentarer är stängda.