Jag har faktiskt unnat mig flera dagars ledighet under lovet. Detta trots att jag har saker att göra både med lektionsplanering och lärhandledningsskrivande. Det får vänta och jag är glad att jag tog det beslutet, trots att nästa vecka kommer att rivstarta.

Nu är det då söndag och lovet är över. Jag tittar på första gången på Den övervakade skolan och känner igen mycket av mitt eget jobb. Nu är vi kanske inte alltid lika tålmodig som Mr Drew, men mycket av tiden under veckan går åt till samtal med mina elever. Vi övervakar kanske inte varje steg de tar, men många av dem. Det är fördelen med att ha få elever. De får mycket av min tid. Nackdelen är att det är svårt att smita. Eller kanske är det också en fördel?

Varje elev behöver få krav ställda på sig, men det ska vara rimliga krav. Dessutom är det min uppgift som lärare och mentor att lyfta fram det som är bra och omformulera det negativa till något positivt. Som Mr Drew som säger att eleven inte är dum utan beter sig dumt. Det är viktigt.

Ikväll ska jag läsa en bok. Inte planera och inte tänka på jobbet. Morgondagen börjar med en halv studiedag så jag har bara en lektion och därmed tid att planera resten av veckan efter den. Mycket är redan planerat, då vi är mitt i ett projekt om kärlek och sex.

Vecka 9 ska vi börja läsa en gemensam bok, Sms från Soppero av Ann-Helén Laestadius, som besöker skolan i slutet av mars. Det ska bli riktigt kul och det är uppgifter till boken jag ska göra imorgon. Det mesta finns i huvudet redan, men det behöver struktureras och skrivas ner.