Ska bli skönt att komma igång igen! Efter en ganska häktisk slutspurt av höstterminen med utvecklingssamtal, åtgärdsprogram och skriftligt omdöme så behövdes lovet kan jag säga! Sista chocken innan lovet var när vi läste skolverkets skrift om skriftligt omdöme och upptäckte att vi på vår skola gjort helt fel! Vi skrev helt enkelt för lite – det skulle helst vara en hel roman med en IUP inbakad. Varför skriver man då IUP eller ska man inte göra det längre. Förra året var ju Lpp – lokal pedagogisk planering nyckelordet. I höst skulle man inte göra detta längre! Jag har ändå gjort Lpp:er för de ämnen som mina små ettor har – de ska ju ha en bedömning och hur ska man kunna se fram emot målen i åk 3 eller i värsta fall åk 5 om man inte vet vilka delmål man ska göra i ettan?? Jag kommer i alla fall att göra en grovplanering och skriva Lpp:er i de ämnena som ettan har på sin timplan! Sedan får man väl spetsa in sig på omdömesnoveller vid slutet av ettan! Trots detta ser jag med tillförsikt fram emot en ny termin med mina härliga ungar! Trots detta lämnar jag dem med vikarie redan andra skoldagen!!

På onsdag åker jag och en kollega till London och Bett-mässan. Ska vara med på ett seminarium på torsdag om IT och lärande för yngre skolbarn. Det ska bli en utmaning! Tur att min kollega Emelie också ska vara med på samma seminarium, känns tryggt att vara 2 – en ung drivande tjej med stor IT-kompetens och så jag en inte så ung men entusiastisk lärare som kanske inte är så teknisk, men som värnar om att pedagogiken ska finns med i allt arbetet med datorerna. Känner man sig trygg i sin lärarroll så vågar man! Det är bara att inse att barnen redan i ettan kan mer på vissa områden än vad jag kan – de kan lära mig och så skönt att veta att man kan lära sig något nytt nästan varje dag! Läste förresten i GP att man har svårare att lära sig nya saker redan i 45-årsåldern och inte i 60-årsåldern som man förut trott!! Ett under att något alls går in när man som jag även passerat 60!