Jag har inte alls jobbat så mycket som jag tänkte under lovet och det känns faktiskt som ett bra val. Jag behövde lugnet. Min hjärna behövde lugnet. Nu känner jag mig riktigt redo för en ny termin. Vi börjar med en studiedagar och det behövs. Vi har börjat planera en del inför vårterminen, men energin tog slut. Vi behöver alltså göra en planering att ge eleverna, men är nog ganska klara på hur den ska se ut.

Första ämnesområdet handlar om kroppen. Vi börjar med det fysiska, kroppsdelar och organ. Fortsätter sedan med könsorgan för att förbereda eleverna inför att två tjejer från RFSU kommer och pratar sex och relationer. Självklart kommer vi lärare göra det också. Någon av oss ska också vara med när RFSU har seminarium och vi ska också vara med och pröva ut ett material på lite enklare svenska anpassat för vår elevgrupp. Det ska bli riktigt spännande.

Självklart kommer det också att handla om kärlek, vänskap, självförtroende, självkänsla och identitet. Jag tror att det kan bli riktigt spännande. Sajten umo.se är en guldgruva.

Att arbeta med samma ämnesområde både med dem som är helt nya i Sverige och dem som kan en del svenska har funkat riktigt bra. Eleverna arbetar på sin nivå, men de lär sig också av varandra. I en så heterogen grupp som vår är det viktigt att både få utvecklas på sin nivå, men också känna en gruppgemenskap.

Kategorier: Lärartankar