I klassrummet har vi alltid en almanacka med alla religioners högtider markerade. Min favorit är den Mångkulturella Almanackan, där det finns en hel del kuriosa, men även Sensus multireligiösa almanacka är bra. Varje dag finns det något att fira!

I den Mångkulturella almanackan finns också alternativa namnsdagar och det brukar vara kul att faktiskt kunna hitta namn som är bekanta.

Snart är det dags för Eid och många av mina elever är lediga. Så här i slutet av fastan är de väldigt trötta och de ser fram emot en trevlig helg med familjen. Nästan alla. Några tycker att det är tråkigt att vara hemma nu när skolan äntligen startat.

Kategorier: Skolan

1 kommentar

Helena von Schantz · augusti 28, 2011 kl. 11:41 f m

Den mångkulturella almanackan använder vi. Det där med att använda alternativa namnsdagar har jag däremot inte tänkt på. Tack för tipset!

Kommentarer är stängda.