En sista lugn dag innan verkligheten kallar. Sista kvällen i frihet. Imorgon kommer jag att chockas av hur mycket lärare som träffas efter en ledighet kan låta. Jag kommer att krama kollegor och prata ikapp. Jag kommer att skratta mycket och dricka för många koppar äckligt automatkaffe. Kanske kommer jag också att hinna med en trevlig lunch på en närliggande restaurang där det vimlar av andra lärare.  Jag kommer att få mitt huvud fyllt av information och jag kommer troligen att vara helt galet trött när kvällen kommer.

Nu drar det igång. Det är fantastiskt och lite jobbigt på samma gång. Fantastiskt för att det händer så mycket spännande i höst med nya program, ny läroplan, ny lärplattform, nya elever, nya kollegor och en dator åt varje elev. Det blir en bra höst, men jag tycker ändå att det är lite, lite jobbigt att så många andra bestämmer över min tid.

Kategorier: LärartankarSkolan