Idag sommartalar Gustav Fridolin i Vittsjö och han har också publicerat ett inlägg på DN-debatt där han talar om vikten av höjda lärarlöner för att behålla de bästa lärarna i våra skolor, som inte sällan funderar på att byta yrke och dessutom locka de bästa till läraryrket.

Så här skriver han:

För att fler ska vilja utbilda sig till lärare krävs att vi värderar läraryrket som ett av våra viktigaste framtidsyrken inte bara i ord, utan också i lön.

Frågan är om det går att höja lönerna så mycket som lärarfacken vill utan att gå ifrån ferieanställningarna. Som det är  nu jobbar vi lärare mest när eleverna är på plats och mindre när de inte är det. Helt logiskt att ledigheten för den övertid som görs under terminerna tas ut under sommaren. Trots detta har gemene man svårt att se att lärare arbetar alls.

Hur får vi debatten att visa att det finns otroligt många bra lärare i Sverige som arbetar hur hårt som helst, hur många timmar som helst? Hur ska vi få samhället att förstå att dessa lärare måste få lön efter ansvar och utbildning?

Kategorier: Lärartankar