”Vi lovar att snabbt lära oss hur vi kan utveckla skolan så att den är anpassad till dagens samhälle. Vi lovar också att ha ert bästa för ögonen och inte fastna i kampen mellan nostalgiska tillbakablickar eller modepedagogiska nymodigheter. Vi lovar att skapa världens bästa skola för lärande hos både elever och lärare”.

 

Så formulerar Thomas de Ming Skollyftet ett tänkbart löfte som kan göra att skolan verkligen lyfter. Jag håller med. Skolan måste utvecklas och förändras, men detta genom att sikta framåt, inte tillbaka till något som fungerade i ett annat samhälle, men mest troligt inte fungerar idag. Problemet är inte att skolan förändrats för mycket, utan snarare att den förändrats för lite. Vi måste bort från summativ bedömning och en kunskapssyn som handlar om att lära för nuet och istället koncentrera oss på en formativ bedömning där elevernas långsiktiga utveckling står i centrum.

Jag ställer upp på skollöftet. Gör du?

Kategorier: Skolan

2 kommentarer

Emelie · juni 13, 2011 kl. 2:16 e m

Jag är med!

Anna Kaya · juni 12, 2011 kl. 1:59 e m

Ja, jag ställer upp! Helt klart!

Kommentarer är stängda.