Idag hade jag bara en timmes lektion och med lite halvhängiga grabbar och en mamma som sett för lite av sina söner blev det en ”följamedmammatilljobbetochmutasefteråtdag”. Jag kan säga att mina elever var väldigt glada att grabbarna O var med. Först var de små väldigt reserverade, men att mötas av idel leende ansikten kan få vem som helst att slappna av. De satte sig vid en av de snällaste tjejerna, fick lite tuschpennor och papper. Lite reserverade, men mest nyfikna.

Sent (som vanligt) dröste två grabbar in. De kan både köra en attityd som kan göra vem som helst matt, men idag mjuknade de på två sekunder. Visserligen fick de inte så mycket skolarbete gjort, men svenska tränade det med mina ungar. De byggde med mattekuber och var hur söta som helst.

Det är så härligt att ibland bli positivt överraskad. Dagens lektion gjorde både läraren och mamman Linda väldigt stolt. En timme var dock för lång för alla fyra grabbarna och de sista tio minuterna blev det lite lätt rörigt. Roligt hade de dock alla fyra.

image

Och ja, det är meningen att bilden ska var suddig. Jag vill inte hänga ut någon av mina ungar, varken de i skolan eller de som bor här hemma. Och mutan efteråt? Pysselköp och McDonaldsmat. Så kan det gå.