Det är ganska många år sedan nu som jag via ett bananskal fick möjligheten att skriva läromedel för Liber förlag. En kollega som jag nästan inte kände alls bjöd mig på lunch för att bolla idéer kring ett uppdrag han hade fått att skriva en lärobok engelska, som skulle fungera som en reptition inför gymnasiets första kurs Engelska 5. Han hade skrivit en rad läroböcker innan, men jag hade kunskap om målgruppen. Vår gemensamma bok blev All In, som kom ut 2012 och sedan dess har det rullat på. Just nu sitter jag och skriver på en lärarguide till mitt bidrag i Libers serie Språkstart.

Språkstart är den bok jag skrivit som innehåller minst text, men ändå har den tagit lång tid att skriva. Ett läromedel för rena nybörjare behöver vara extra genomtänkta, då varje ord måste presenteras vid precis rätt tillfälle. Språkstart English innehåller massa bilder, dels fina teckningar av fantastiska Elin Fahlstedt , som också gjorde illustationerna till Start with English from the Beginning, men också en hel del foton som bildar en bildordlista som löper som en röd tråd genom boken. Jag tror att den kommer att bli väldigt användbar som en första bok för nybörjare som behöver bygga upp ett grundläggande ordförråd.