Ja precis så, bokstavligt talat! Sedan i lördags har jag varit helt däckad pga en enveten magsjuka. Efter 42 år med skolbarn trodde jag att jag var immun mot de flesta bakterier! Hade dock inte räknad med det som mannen drog hem – den undgick inte mig! Har roat mig med att läsa Skolverkets lilla bok Forskning för klassrummet. Riktigt bra läsning och mycket fokuserat på BFL och Formativ bedömning. Upptäckte helt plötsligt att det är det jag sysslar med varje dag nästan. Barnen planerar sitt skrivande både när det gäller berättande texter och fakta texter där de själva samlat fakta på olika sätt. De skriver sina berättelser, faktatexter eller rapporter. De läser själva först igenom sin text och korrigerar det som de upptäcker. Nästa steg är att en kompis läser texten och ger respons: Two stars and a wish. De pratar om texten och tar stöd av varandra. Slutligen läser de texten högt för mig och vi funderar tillsammans. Fokuserar på det som är bra och sedan ger jag lite tips om hur det kan bli ännu bättre! Funkar bra med mina treor. De är trygga i kamratgruppen och de litar på varandras omdömen och tankar. Mycket positivt! Extra bra när det gäller faktatexter där barnen tagit reda på fakta genom att lyssna på mig, sett film från Sli eller UR, läst faktaböcker och kikat runt på nätet. Då får man in källkritiken också!!

Tur föresten att jag skrev detta innan kvällens Aktuellt!! Kan inte någon se till att vi får bort Björklund?? Snälla!!
Betyg tidigare och Rut-avdrag för läxhjälp – hur tänker karl? Så var den här kvällen förstörd!!