Varit lite joxigt! Opererade mitt vänstra öga för grå starr i tisdags – inte mycket till skoltankar då! Mina kollegor på skolan ägnade dagen åt att diskutera hur vi skulle utforma de skriftliga omdömena i vår. Eftersom nästan ingen gav några omdömen i höstas så ska det ske i vår! Med en trea och väntande nationella prov så blev det i min klass elevledda utvecklingssamtal samt ny bedömning även i höstas. Att skriva en IUP med framåtsiktande mål kändes också ganska nödvändigt! Eftersom allt gjordes i Unikum var det inte särskilt betungande!!
Eftersom operationen av ögat tog 45 minuter istället för beräknade 10 så var nog läkarna lite oroliga! De ville se mig igen på återbesök redan dagen efter – ingen skola för mig då! Lite snopet, men kanske välbehövligt – jag borde nog vila!

Idag äntligen har jag åter träffat mina skolbarn! Iförd solglasögon så undrade en del om jag blivit hemlig agent!!??
Agent eller inte så har vi i alla fall startat vårt nya Kurre-tema i Presstationen! Det heter Håll Koll och handlar om att vara vaksam på vad som står i tidningarna. Vem skriver? Hur har de fått reda på det de skriver om? Källkritik med andra ord! Började med att diskutera reklam idag! Spännande!

Halvklasstimmar innan lunch! Fritidspedagogen Sofia gjorde NO-experiment och i klassrummet vägde vi! Konstaterade att en liter mjölk väger ca 1 kg – Förpackningen väger ju också så vi hällde ut lite av mjölken så att allt vägde exakt 1000 gram. Barnen fick i uppgift att känna på mjölkpaketet och sedan ta så många böcker så att de kom så nära 1 kg som möjligt! Inte alls så lätt! De fick inte hålla båda samtidigt och väga. De diskuterade och bytte böcker tills de var överens om att det bokhögen vägde 1 kg. De dokumenterade sin uppgift i en Powerpoint och vägde till sist bokhögen för att se hur nära de kom! De skrev upp vikten och räknade ut skillnaden. Den grupp som kom närmast hade en bokhög med 3 böcker som tillsammans vägde 1020 gram! Inte dåligt!

Lunch med mat som ungarna älskade och vi vuxna tyckte sådär om – köttbullar med brun sås och makaroner!

Efter lunchen gjorde vi ett test på nationella provens läsförståelse. det var ett prov från 2010. Det är viktigt att barnen får en känsla av hur proven kommer att gå till och att de också upptäcker att det inte alls är så svårt! Resultatet blev som väntat – mycket bra!! Barnen var glada och de tyckte att det var roligt! Eftersom vårt motto just nu är ”Utan spaning – ingen aning” så var alla rörande överens om att det kändes bra att få pröva! Nu vet vi – det är lätt och kul!! Nästa vecka blir det mer allvar men fortfarande lika roligt eller roligare!

Kategorier: Skoltankar