Jag har blivit lite bättre på att blogga det här året. Visserligen uppdaterar jag enligt O minst en gång om dagen, så jag är ingen dålig bloggare, men stackars Ordklyverier får inte samma uppmärksamhet. Jag har därför bestämt mig för att hoppa på Bisonblogs utmaning #Blogg 100 – Andra sommaren, som går ut på att publicera ett inlägg om dagen i hundra dagar med start imorgon 23/1. Det betyder att inläggsutmaningen håller på tills i början av maj, därav namnet Andra sommaren.

 

Så här lyder reglerna:

  • #Blogg100 startar onsdagen den 23 januari 2013
  • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
  • Tagga varje inlägg med taggen #blogg100
  • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara. (Ett inbäddat youtubeklipp är också ett inlägg).
  • Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.

 

Ett bra tillfälle att skaka liv i den här bloggen en gång för alla. För att jag ska ha någon som helst rimlig chans att fixa uppdraget behöver jag följa Bisonblogs råd:

Tips: Tänk lätt och snabbt, snarare än tungt och svårt. När du tvingas publicera många inlägg i följd kommer de längre texterna och analyserna att dyka upp automatiskt efter ett tag. Det är det som är vitsen med #blogg100.

 

Så ja, jag kör väl då. Inte för att jag egentligen behöver mer krav i mitt liv, men för att det känns onödigt att ha en blogg som aldrig riktigt kommer igång.

Hänger du på du också?