Barn kan bli feta av mammors stress avslöjar en studie som publiceras i bland annat GP och Expressen. 900 mammor och 700 pappor ingår i studien, men då mammor enligt studien ansvarar för barnens mat är det deras stress som är skulden till barnfetman. För det kan väl inte vara så att pappor kan fixa mat om mammor är stressade?  Självklart och det sker säkert också. Synd att det alltid är mammor som skuldbeläggs när barnens matvanor torde vara båda föräldrarnas ansvar.

Nu läggs ansvaret istället på (trumvirvel) skolan, för se skolan kan man alltid lita på, eller i alla fall skylla på. Varför inte satsa på att öka kunskaperna hos föräldrarna och kanske också jämställdheten. Då är det två som kan fixa näringsrik mat och mammorna kanske kan bli lite mindre stressade.

 


1 Comment

Emma · november 11, 2011 at 2:32 e m

Det är väl tryggt att skylla på skolan tänker jag, vi kan ju faktiskt fixa vad som helst (det verkar ju en del tro i alla fall).

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.