Robert Swindells är en produktiv författare som jag läst ganska många böcker av. De senaste har varit lättlästa titlar för Barrington Stoke som också getts ut på svenska av Argasso. Den senaste i raden är Eldlekar som handlar om Josh som värvas till ett gäng som bland annat har som hobby att sätta eld på bilar, skolor och skjul för att sedan gömma sig och kasta sten på de poliser som dyker upp vid platsen.

Äntligen känner Josh att han räknas. Han är inte längre en nolla eller reserv. Han är en del av ett gäng och trots att han mår dåligt av det, kan han inte låta bli att tycka att det är spännande och nästan lite roligt. Han börjar planera en egen brasa och det är sin välanpassade syster han vill åt. Detta trots att han faktiskt älskar henne.

Det är enkelt och mycket lättläst, men riktigt pännande. För ovana läsare är det troligen en utmärkt bok att komma igång med. Det är lite synd att Argassos böcker ofta är väldigt stereotypa, men den här gången är karaktären i alla fall inte endimensionell. Det gäller att komma ihåg att boken vänder sig till dem som har svårt att ta sig igenom en bok och då räcker den här korta, enkla, men också läskiga historien bra.