Jag hade främst tänkt tipsa om böcker som passar i undervisningen, men den här veckan får det bli lite bra pockettips för alla semesterlediga. Just det här veckan är det väl mycket Almedalen som gäller, men därefter blir det kanske tid för en bok eller två i solstolen. Klickar du på titlarna kommer du att kunna läsa mer utförliga recensioner.

Du kommer troligen inte att kunna gå in i en bokhandel utan att mötas av En dag av David Nicholls. Det är inte konstigt, då det är en mycket bra bok om Dexter och Emma och deras förhållande. Varje år får vi en uppdatering den 15/7, därav namnet på boken. Mycket läsvärd!

Jag läste just helt absurda och synnerligen läsvärda All my friends are superheroes av Andrew Kaufman. Den handlar om alla superhjältar i Toronto och om Tom som är en helt vanlig man. Han är dock gift med the Perfectionist, en superhjälte som tyvärr blivit hypnotiserad av the Hypnotist, en superhjälte som fortfarande är kär i henne, och därför inte kan se Tom. En helt underbar och totalt galen kärlekshistoria.

Niceville av Kathryn Stockett är alldeles färsk i pocket och en mycket bra bok om de svartas situation i 60-talets Mississippi. Fokus ligger på hembiträden då Skeeter, en ung, rik, vit kvinna bestämmer sig för att skriva en bok om deras situation. Ett måste!

Jag älskar dig inte av Christina Stielli är ingen munter läsning precis, men mycket bra sådan. Vi får möta Lotten, som tror sig leva i det perfekta äktenskapet och som blir helt sänkt då hennes man Per kommer hem och berättar att han inte längre älskar henne. En både gripande och läsvärd bok. Jag var så arg att jag var tvungen att ta många pauser för att inte explodera totalt.

Om vi ska fortsätta på temat inte så muntert, men välskrivet och bra måste jag tipsa om Fantomsmärtor av Barbara Voors som handlar om tio mycket viktiga dagar i Albas liv. Hon måste ta ett beslut gällande barnet i sin mage, ett beslut på liv och död. Läs!

Vill du istället läsa något roligt, charmigt och kanske bli riktigt nostalgisk ska du läsa Morgan Larssons Radhusdisco där han tar med oss till 80-talet. För mig som är ganska jämngammal med författaren och huvudpersonen var det riktigt underhållande läsning.

Trevlig läsning!