Att spara och spara för att hålla någon form av budget och därefter gå med vinst är inte ovanligt för kommuner tyvärr. Så ser det ut där jag arbetar och det är under all kritik.

I Göteborg kan stadsdelar gå minus medan kommunen i stort går plus. Också väldigt, väldigt märkligt. I Lövgärdet har en skola stängts tillfälligt då eleverna, eller ett fåtal av dem, i det närmaste tagit över hela stället. Just detta fall med äggning för att ”fira” någons födelsedag låter väl inte jätteilla, men var säkert droppen.

Igår öppnade skolan för lärarna och igår kväll kallades alla föräldrar till ett möte om situationen på skolan. Jag hoppas verkligen att de tillsammans kan få ordning på de ungar som inte kan sköta sig. Ytterst ansvariga är dock stadens politiker som måste sluta spara sönder skolorna.

I Biskopsgården fick politikerna besök av ett antal ungdomar som kräver att det ska öppna en fritidsgård i stadsdelen. Att det skärs ner på skolan och att det inte finns någonstans för ungdomar att hålla till kvällstid är katastrof. Många ungdomar kan genom hjälp och stöttning få en bättre tillvaro. Fram för fler driftiga unga.