Tycker jag att det är bra att läxhjälp ska göras avdragsgilt som en del av RUT-avdraget? Nej, definitivt inte.

Tycker jag att det är bra att elever erbjuds läxhjälp? Absolut.

Blir bara trött på att alliansen lägger fram ännu ett förslag som främst vänder sig till dem med pengar och därmed ökar klyftorna i samhället.

All form av stöd till elever, inklusive läxhjälp, måste finnas för alla. En skola för alla heter det så fint. Det ska vi ha. Utbildning är en demokratisk rättighet.

Lyssnade i morse på en debatt mellan Rossanna Dinamarca (V) och Emma Henriksson (KD) om läxhjälp och RUT-avdrag. Att Henriksson menar att bara för att de som tjänar under brytpunkt, dvs 32 000 i många fall har råd att betala skulle betyda att alla har det är lite lagom naivt. Eller vad det inte så hon menade? Det kanske inte spelar någon roll om bara en del av befolkningen, den redan priviligierade, får skattesubventioner som denna?

Se debatten här.

Tyvärr kan jag också intyga att nedskärningar till gymnasieskolan inte bara handlar om att eleverna blir färre. Hos oss har skolpengen räknats ner. Dessutom extra mycket för våra elever på IM, som inte anses ha speciella behov som kostar pengar.

Behöver jag säga att jag är en aning irriterad. Som min chef sa, vi ska göra samma jobb för mindre pengar.