Det talas mycket om att den så kallade flumskolan gjort att svenskarna får sämre kunskaper och då baserat på att vi inte ligger i topp i undersökningar som PISA. Nu läser jag om de kreativa svenskarna och funderar över vilken skola som skapat denna kreativitet.

Vad är det för skola vi vill ha?

Vad vill vi att eleverna ska lära sig?

Hur vill vi att framtidens yrkesverksamma ska vara?


2 Comments

Morrica · oktober 8, 2011 at 1:08 e m

Är syftet med skolan att forma framtidens yrkesverksamma, eller är syftet med skolan att öppna så många dörrar det någonsin går så att de har möjligheter att ändra riktning om det visar sig att vår tanke om framtiden missade målet en aning?

    Linda O · oktober 8, 2011 at 5:11 e m

    Bra fråga, jag röstar för det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.