Idag har vi haft studiebesök i klassen. 7 herrar och 1 dam från Karlshamn var i klassen under ett arbetspass. Vi jobbade vidare med vå saga om sälen Sture som vi skriver i Powerpoint. Vi har gjort de 4 första sidorna gemensamt och när barnen nu börjar bli färdiga med att måla till texten så får de själva lägga till en ny bild och skriva den fortsättning som de vill ha. Nu är det barnskrivning som gäller – ingen rättning alltså! Barnen får skriva klart sin saga och sedan läser de hela sagan med stöd från bilderna de ritat. Barnen har börjat samarbeta riktigt bra och de hjälper varandra och tipsar varandra om vad man kan göra. Våra besökare var väldigt imponerade av hur snabbt de lärt sig att hantera datorn och PowerPoint. Det är bara att konstatera att de är riktigt duktiga!! Bara de lär sig att lyssna lite bättre så kommer barnen i klass 1 Orange att kunna bli hur duktiga som helst samtidigt som de har roligt!!

Kategorier: ITLäsning