En skola är ingen skola utan elever. Idag kom de med all den energi de för med sig. I vår grupp finns nu tolv gamla, erfarna elever som under året ska få pröva sina vingar mer och mer, samt två nya, som snart kommer att vara en del av denna härliga grupp. Två elever kommer också att komma in från sina nationella program för att studera svenska som andraspråk några timmar. En av dem började på Barn- och fritid idag. Hon satt bredvid mig i aulan och darrade, men kom sedan någon timme senare med ett leende på läpparna. Det blir bra!

De nya då, en som varit i Sverige i några månader, bor i svensk familj och klarar sig bra muntligt. En som kom hit för en månad sedan och endast kan några få ord, men som har en hyfsad engelska. En timmes tolk med henne idag och imorgon är det svenska som gäller. Det är alltid lika spännande och brukar, fascinerande nog, fungera riktigt bra.

Vi hade ju tänkt fira med tårta idag, men då alla elever utom tre fastar var det inte någon direkt bra idé. Det får bli efter Eid istället. De flesta, om inte alla, var i alla fall väldigt glada över att skolan hade börjat igen. Våra elever saknar skolan mycket när de inte är här.

Nu är alla lappar ifyllda. Imorgon kör vi igång rejält. Det känns gött!

Kategorier: Skoltankar