Idag var det då dags att ta sig till den stora gymnasieskolan igen. Visserligen har jag jobbat en del på biblioteket i sommar och det ligger ju i samma lokal, men trots detta har jag verkligen kopplat bort jobbet.

200 personer i en teater och faktum är att det trots alla glada tillrop var lugnare än jag fruktade. Huvudet och öronen brukar annars protestera rätt snabbt. Morgonen inleddes med att all pedagogisk personal fick kvittera ut en bärbar dator. I början av september får alla ettor en dator också och därmed drar vårt en-till-en-projekt igång. Som jag ser fram emot det.

Min nya kompis och kanske den som ska hjälpa mig att organisera mitt liv. Just att organisera resultat, uppgifter, utvecklingsplaner, planeringar och alla andra papper som väller in är något jag brottats med sedan jag började att arbeta som lärare 1999. Nu känns förutsättningarna bättre än någonsin.

Imorgon ska vi dessutom ägna hela dagen åt vår nya lärplattform Vklass som förhoppningsvis ska underlätta mitt liv ytterligare. Det jag sett verkar bra, förutom alla löjliga beskrivningar som eleverna kan skapa sin profil utifrån. Den gillas absolut inte. Vi behöver inte uppmuntra dem att sätta etiketter varken på sig själva eller andra.

Återkommer med mer tankar om Vklass när jag undersökt mer. Nu ska jag slänga mig i säng efter en intensiv, men riktigt trevlig första arbetsdag. Har till och med hunnit röja i arbetsrummet. Något som jag sket i innan sommaren. Nu är det fint och redo för nystart.

Kategorier: Skoltankar